Menu

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ < back to home

Συχνές Ερωτήσεις.

 

Επιλέξτε απο τις παρακάτω καρτέλες την κατηγορία που σας ενδιαφέρει.

Συχνές Ερωτήσεις για Έπιπλα Εργαστηρίων

Τώρα κτίζουμε ή ανακαινίζουμε τα εργαστήριά μας και θέλουμε να τα επιπλώσουμε με πάγκους, απαγωγούς και άλλα ειδικά έπιπλα. Έχουμε μόνο τα σχέδια των χώρων. Θέλουμε να αποφασίσουμε για τα έπιπλα τους. Πώς μας συμβουλεύετε να προχωρήσουμε;

Τηλεφωνήστε μας να ορίσουμε μια συνάντηση στην έκθεσή ή στο εργοστάσιο μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια κάτοψη των χώρων και ή έστω ένα πρόχειρο σκαρίφημα με τις διαστάσεις των τοίχων, των ανοιγμάτων για πόρτες και παράθυρα και το ύψος. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε και τις κολόνες και τα δοκάρια αν υπάρχουν στους χώρους.

Πίνοντας τον καφέ ή τον χυμό σας θα συζητήσετε με τους συνεργάτες μας του Τμήματος Ανάπτυξης Εργαστηριακών Χώρων, οι οποίοι θα καταγράψουν τις δραστηριότητες και τις διαδικασίες που θα πραγματοποιούνται στους χώρους, τις απόψεις και τις επιθυμίες σας, θα σας επιδείξουν τα διάφορα υλικά και τα εξαρτήματα και θα σας αναφέρουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός.

Θα οριστεί μια νέα συνάντηση στην οποία θα σας παρουσιάσουν ένα πρώτο σχέδιο της πρότασής μας καθώς και μια ή δυο ακόμα εναλλακτικές προτάσεις. Θα κουβεντιάσετε πάνω στις προτάσεις μας, θα καταγραφούν οι παρατηρήσεις σας και θα οριστεί μια νέα συνάντηση στην οποία θα σας παρουσιάσουμε τη βελτιωμένη πρότασή μας.

Αν χρειαστεί μπορεί να γίνουν και τροποποιήσεις της πρότασης αυτής.

Θα περιλαμβάνει και προδιαγραφές των πάγκων, απαγωγών και άλλων επίπλων;

Όχι. Οι προδιαγραφές και οι άλλες τεχνικές λεπτομέρειες θα εκδοθούν στο τελικό σχέδιο, σε εκείνο δηλαδή στο οποίο θα καταλήξουμε μετά από τις συζητήσεις μας.

Αν μετά από κάποιο διάστημα θελήσουμε να τροποποιήσουμε τους πάγκους ή τους απαγωγούς, να προσθέσουμε κάποια τμήματα ή να αλλάξουμε διάταξη ή ακόμα να επισκευάσουμε κάποια, μπορεί να γίνει;

Φυσικά. Θα σας επισκεφθεί τεχνικός μας και θα συζητήσει μαζί σας τις απαιτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε για την καλύτερη λύση και το κόστος της.

Θα γνωρίζουμε το κόστος κάθε πρότασης;

Μόνο το κόστος του τελικού σχεδίου, φυσικά με κάποιες εναλλακτικές λύσεις που θα αφορούν τις προδιαγραφές των εναλλακτικών υλικών. Τότε θα γνωρίζετε το κόστος της πρότασης με τις εναλλακτικές λύσεις υλικών. Έτσι θα μπορείτε να αποφασίσετε ακόμα και με οικονομικά κριτήρια για τη λύση που σας ικανοποιεί περισσότερο.

Πόσο κοστίζει η προηγούμενη μελέτη;

Δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτε. Αποτελεί μέρος της εργασίας μας.

Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της παραγγελίας των πάγκων και άλλων επίπλων;

Πριν την εγκατάσταση των δικτύων εξυπηρέτησης (ύδρευσης, αποχέτευσης, αερισμού, εξαερισμού, απαγωγής αερίων, ηλεκτρισμού ασθενών και ισχυρών ρευμάτων).

Ποιά διαδικασία ακολουθείται κατά την υλοποίηση της παραγγελίας;

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού σας ενημερώνουμε για την ημέρα τοποθέτησης των επίπλων και:

Εκπονούμε την Οριστική Μελέτη Εφαρμογής η οποία θα περιλαμβάνει:

1)τις απαιτήσεις σε ηλεκτρικά φορτία και τις θέσεις λήψεων ηλεκτρικών παροχών (σε κυκλώματα ασθενών και ισχυρών ρευμάτων από πηγή πόλης – ΔΕΗ και από Ηλεκτροπαραγωγό ζέυγος -ΗΖ αν απαιτείται)

2)Τις απαιτήσεις σε δίκτυα ύδρευσης με νερό πόλης και με ζεστό νερό και τις θέσεις των υδραυλικών υποδοχέων

3)τις απαιτήσεις σε δίκτυα αποχέτευσης και τις θέσεις των αναμονών

4)τις απαιτήσεις σε δίκτυα απαγωγής αερίων αποβλήτων και τις θέσεις των αναμονών

Τη Μελέτη αυτή θα σας παραδώσουμε προκειμένου ο Ηλεκτρολόγος και ο Υδραυλικός σας να εγκαταστήσουν τα απαιτούμενα δίκτυα

Αν δεν έχουμε δικά μας συνεργεία για τις συνδέσεις μπορείτε να τις αναλάβετε εσείς;

Μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε εμείς με δικά μας συνεργεία. Θα υπάρξει βέβαια κάποια χρέωση

Αν χρειαστούν κάποιες μετατροπές της "Τελευταίας Στιγμής" όπως καλύψεις κενών με γυψοσανίδες, βαφές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές μετατροπές μπορείτε να τις κάνετε εσείς ή πρέπει να αναζητήσουμε άλλα συνεργεία;

Διαθέτουμε συνεργεία όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με τα Εργαστήρια και την Επαγγελματική Στέγη, έτσι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε μετατροπή απαιτηθεί απαλλάσσοντάς σας από το άγχος των πολλών συνεργείων.

Τί επιφάνεια εργασίας θα μας συνιστούσατε; STONEWARE, DURCON, ΟΜΟΓΕΝΗ (CORIAN,TRISTONE, HIMACS), Ανοξείδωτο ή Βακελιτικό;

Πρόκειται για διαφορετικά υλικά που δεν μπορούν να συγκριθούν. Το ποιο είναι το πιο κατάλληλο εξαρτάται από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται σε αυτό.

Οι βακελιτικοί είναι μια οικονομική λύση που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιούνται σε πολύ ελαφρά εργαστήρια.

Οι ανοξείδωτοι είναι μια πιο ακριβή λύση με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε πάγκους με μεγάλες λάντζες και πλυντήρια.

Οι ομογενείς είναι μια πιο ακριβή λύση με πολλά πλεονεκτήματα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε Ιατρό-βιολογικά εργαστήρια.

Το DURCON και το STONEWARE είναι πιο ακριβές λύσεις που χρησιμοποιούνται σε βαριά Χημικά Εργαστήρια.

Θα σας συστήσουμε το καταλληλότερο υλικό για το είδος των εργαστηρίων σας.

Έχουν πλεονεκτήματα οι Βακελιτικοί;

Το μόνο πλεονέκτημα είναι η χαμηλότερη τιμή τους.

Φυσικά αν προκληθεί κάποια ζημιά μπορεί να αντικατασταθεί η πάγκος με σχετικά μικρό κόστος.

Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα μειονεκτήματα των Βακελιτικών πάγκων;

Οι βακελιτικοί πάγκοι είναι ξυλομορορφές κατά συνέπεια όποια ζημιά προκληθεί δεν επιδιορθώνεται.

Αν δηλαδή κόψετε κάτι ή σύρετε κάτι αιχμηρό πάνω στον πάγκο και χαραχθεί η επιφάνεια του πάγκου η φθορά δεν αποκαθίσταται.

Επίσης, επειδή οι πάγκοι διατίθενται σε συγκεκριμένα μήκη και πλάτη θα υπάρχουν ενώσεις και αρμοί στις περιοχές που ένα τμήμα τοποθετείται δίπλα σε άλλο.

Τέλος, η επαφή του πάγκου με τους τοίχους δημιουργεί ένα πρόβλημα καθώς εκεί δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν εύκολα.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των Ομογενών Επιφανειών;

Έχουν την ιδιότητα να συγκολλούνται μεταξύ τους χωρίς κανέναν απολύτως αρμό γιαυτό

Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα πάγκο οποιουδήποτε μήκους και πλάτους με ή χωρίς ενιαία πλάτη, με ή χωρίς ενιαίο ή ενιαίους νεροχύτες.

Επειδή δεν υπάρχει κανένας απολύτως αρμός σε ολόκληρο τον πάγκο και επειδή τα ομογενή υλικά είναι μηδενικής υδατοδιαπερατότητας, δεν “ποτίζουν”, δεν “βάφουν”, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, μικροβίων και βακτηρίων.

Δεν περιέχουν αμίαντο.

Είναι αυτοσβενόμενα σε περίπτωση φωτιάς επ’αυτών.

Είναι αναλείωτα στην πάροδο του χρόνου.

Επιδιορθώνεται η οποιαδήποτε ζημιά τους προκληθεί.

Έχουν μεγάλη εγγύηση.

Υπάρχουν πλεονεκτήματα ή/μειονεκτήματα του DURCON έναντι του STONEWARE;

Και τα δυο υλικά είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή την περίοδο για επιφάνειες εργασίας σε βαριά Χημικά Εργαστήρια (δείτε τις αναλυτικές προδιαγραφές τους στους Πάγκους Εργαστηρίων).

Το STONEWARE ως κεραμικό υλικό με υαλώδη επίστρωση, παράγεται σε συγκεκριμένες διαστάσεις γιαυτό υπάρχουν αρμοί που καλύπτονται με σιλικόνη στις ενώσεις των διαφόρων πλακών μεταξύ τους. Επίσης ως κεραμικό υλικό είναι άκαμπτο, δεν κόβεται, δεν επιδέχεται καμιά επέμβαση προσαρμογής στον χώρο. Αν δηλαδή υπάρχει μια κολόνα δεν μπορεί  να κοπεί ώστε να την ενσωματώσει. Επίσης, αν για κάποιο λόγο τραυματιστεί ή αποφλοιωθεί πρέπει να αλλαχθεί ολόκληρη η πλάκα.

Το DURCON είναι πιο σύγχρονο υλικό, που οι επιφάνειες κολλιούνται μεταξύ τους όπως και οι νεροχύτες με τις επιφάνειες χωρίς αρμό. Είναι πολύ σκληρό υλικό αλλά με κατάλληλα εργαλεία και πολύ αργές ταχύτητες κόβεται και προσαρμόζεται στον χώρο. Αν για κάποιο λόγο τραυματιστεί μπορεί να καλυφθεί η ζημιά.

Τα προϊόντα σας καλύπτονται από εγγύηση;

Βεβαίως. Οι κατασκευαστές δίνουν 1 χρόνο εγγύηση καλής συμπεριφοράς του υλικού. Εμείς επεκτείνουμε την εγγύηση καλής λειτουργίας των επίπλων μας για 3 χρόνια.

Τι σημαίνει αυτό; Όπως ξέρουμε τα υλικά εισάγονται από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά η εγγύηση του κατασκευαστικού οίκου ή και του αντιπροσώπου του δεν λύνει το πρόβλημα του τελικού χρήστη (του ιδιοκτήτη του πάγκου ή του απαγωγού).

Την εγγύηση την καλύπτει η εταιρεία κατασκευής και εγκατάστασης των επίπλων, αυτή που κατασκεύασε και τοποθέτησε τους πάγκους και απαγωγούς σας. Γιαυτό έχει μεγάλη σημασία από ποιόν θα αγοράσετε τα έπιπλα των εργαστηρίων σας. Πάρτε πληροφορίες από την αγορά για τη συμπεριφορά των διαφόρων κατασκευαστών στις Υπηρεσίες μετά την Πώληση (After Sale Service).

Δηλαδή σε ποιόν θα απευθυνθούμε σε περίπτωση κάποιου προβλήματος;

Σε μας. Εμείς θα ελέγξουμε το πρόβλημα.

Αν οφείλεται σε αστοχία του υλικού θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των πάγκων και των απαγωγών. Αν δεν επισκευάζεται το συγκεκριμένο τμήμα θα το αντικαταστήσουμε.

Αν οφείλεται σε δική σας κακή χρήση θα σας ενημερώσουμε και μπορούμε να το αποκαταστήσουμε με κάποια δαπάνη. Πάντως ότι και να έχει πάθει εμείς μπορούμε να επαναφέρουμε τα έπιπλα στην αρχική τους κατάσταση.

Ποιός είναι ο χρόνος παράδοσης;

Εξαρτάται από το μέγεθος της παραγγελίας και τα υλικά που έχετε επιλέξει. Μια τάξη μεγέθους χρόνου είναι οι 30 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού αν έχουμε το υλικό στην αποθήκη μας (που είναι το σύνηθες).

Αν πρέπει να εισάγουμε το υλικό ο χρόνος παράδοσης είναι έως 45 ημέρες.

Κοστίζει πολύ η επιδιόρθωση;

Εάν η ζημιά οφείλεται στο υλικό ή σε δική μας κακή κατασκευή, δεν θα σας κοστίσει τίποτε στα πρώτα 3 χρόνια της εγγύησης. Αν οφείλεται σε σας θα σας κοστίσει μόνον “το μεροκάματο” του συνεργείου.

Συχνές Ερωτήσεις για Πάγκους Κουζίνας/Μπάνιου

Τί πάγκο θα μας συνιστούσατε; Βακελιτικό ή Ομογενή;

Πρόκειται για διαφορετικά υλικά που δεν μπορούν να συγκριθούν.

Οι βακελιτικοί είναι μια οικονομική λύση που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ομογενείς είναι μια ακριβότερη λύση με πολλά πλεονεκτήματα.

Έχουν πλεονεκτήματα οι Βακελιτικοί έναντι των Ομογενών;

Το μόνο πλεονέκτημα είναι η χαμηλή τιμή τους.

Φυσικά αν προκληθεί κάποια ζημιά μπορεί να αντικατασταθεί ο πάγκος με σχετικά μικρό κόστος.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των Ομογενών Επιφανειών;

Έχουν την ιδιότητα να συγκολλούνται μεταξύ τους χωρίς κανέναν απολύτως αρμό γιαυτό

Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα πάγκο οποιουδήποτε μήκους και πλάτους με ή χωρίς ενιαία πλάτη, με ή χωρίς ενιαίο ή ενιαίους νεροχύτες.

Επειδή δεν υπάρχει κανένας απολύτως αρμός σε ολόκληρο τον πάγκο και επειδή τα ομογενή υλικά είναι μηδενικής υδατοδιαπερατότητας, δεν “ποτίζουν”, δεν “βάφουν”, δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών, μικροβίων και βακτηρίων.

Δεν περιέχουν αμίαντο.

Είναι αυτοσβενόμενα σε περίπτωση φωτίας επ’αυτών (π.χ. υπερχείληση φουσκωμένου λαδιού σε τηγάνι).

Είναι αναλείωτα στην πάροδο του χρόνου.

Επιδιορθώνεται η οποιαδήποτε ζημιά τους προκληθεί.

Έχουν μεγάλη εγγύηση.

Ποιά θεωρείτε ως μειονεκτήματα των Βακελιτικών πάγκων;

Οι βακελιτικοί πάγκοι είναι ξυλομορορφές κατά συνέπεια όποια ζημιά προκληθεί δεν επιδιορθώνεται.

Αν δηλαδή κόψετε ψωμί πάνω στον πάγκο και χαραχθεί ή αφήσετε ένα μπρίκι καφέ ή μια κατσαρόλα καυτή η βακελιτική επιφάνεια του πάγκου θα καεί τοπικά και η φθορά δεν αποκαθίσταται.

Επίσης οι πάγκοι διατίθενται σε συγκεκριμένα μήκη και πλάτη κατά συνέπεια θα υπάρχουν ενώσεις και αρμοί στις περιοχές που ένα τμήμα τοποθετείται δίπλα σε άλλο.

Τέλος η επαφή του πάγκου με τους τοίχους δημιουργεί ένα πρόβλημα καθώς εκεί δεν είναι δυνατόν να καθαριστούν εύκολα.

Ποιός είναι ο χρόνος παράδοσης;

Εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας ή μπάνιου αντίστοιχα και το χρώμα που έχετε επιλέξει. Μια τάξη μεγέθους χρόνου είναι οι 10 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού αν έχουμε το υλικό στην αποθήκη μας (που είναι το σύνηθες).

Αν πρέπει να εισάγουμε το υλικό ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 25 ημέρες.

Αν μετά από κάποιο διάστημα θελήσουμε να τροποποιήσουμε τους πάγκους, να προσθέσουμε κάποια τμήματα ή να αλλάξουμε διάταξη ή ακόμα να επισκευάσουμε κάποια, μπορεί να γίνει;

Φυσικά. Θα σας επισκεφθεί τεχνικός μας και θα συζητήσει μαζί σας τις απαιτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε για την καλύτερη λύση και το κόστος της.

Συχνές Ερωτήσεις για Έπιπλα Κουζίνας, Καθιστικού και Μπάνιου.

Τώρα κτίζουμε το σπίτι μας και θέλουμε να επιπλώσουμε την κουζίνα και το μπάνιο μας. Έχουμε μόνον τα σχέδια του Αρχιτέκτονα και δεν έχουμε αποφασίσει κάτι τελικό για την κουζίνα. Πώς μας συμβουλεύετε να προχωρήσουμε;

Τηλεφωνήστε μας να ορίσουμε μια συνάντηση στην έκθεσή μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια κάτοψη του χώρου της κουζίνας και του μπάνιου. Αν δεν υπάρχει, κάντε ένα πρόχειρο σκαρίφημα με τις διαστάσεις των τοίχων, των ανοιγμάτων για πόρτες και παράθυρα και το ύψος. Μην ξεχάσετε να σημειώσετε και τις κολόνες καθώς και τα δοκάρια αν υπάρχουν στον χώρο της κουζίνας και του μπάνιου.

Πίνοντας τον καφέ ή τον χυμό σας θα συζητήσετε με τους συνεργάτες μας του Αρχιτεκτονικού Τμήματος Εσωτερικών Χώρων, οι οποίοι θα καταγράψουν τις απόψεις και τις επιθυμίες σας, θα σας επιδείξουν τα διάφορα υλικά, τα εξαρτήματα και τις ηλεκτρικές συσκευές και θα σας αναφέρουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθενός.

Θα οριστεί μια νέα συνάντηση στην οποία θα σας παρουσιάσουν ένα πρώτο σχέδιο της πρότασής μας καθώς και μια ή δυο ακόμα εναλλακτικές προτάσεις. Θα κουβεντιάσετε πάνω στις προτάσεις μας, θα καταγραφούν οι παρατηρήσεις σας και θα οριστεί μια νέα συνάντηση στην οποία θα σας παρουσιάσουμε τη βελτιωμένη πρότασή μας.

Αν χρειαστεί μπορεί να γίνουν και τροποποιήσεις της πρότασης αυτής.

Θα γνωρίζουμε το κόστος κάθε πρότασης;

Βέβαια. Κάθε πρότασή μας, ακόμα και οι εναλλακτικές, κοστολογούνται αυτόματα, οπότε θα γνωρίζετε και το κόστος καθεμιάς. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε ακόμα και με οικονομικά κριτήρια για τη λύση που σας ικανοποιεί περισσότερο.

Πόσο κοστίζει η προηγούμενη μελέτη;

Δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτε. Αποτελεί μέρος της εργασίας μας.

Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία της μελέτης του χώρου της κουζίνας και του μπάνιου επιπλέον της παραγγελίας των επίπλων;

Οπωσδήποτε μετά την τοιχοποιία και πριν από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των δικτύων παροχών και αποχέτευσης.

Γιατί πριν από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των δικτύων παροχών και αποχέτευσης;

Διότι ο σχεδιασμός της διάταξης των επίπλων θα αναδείξει τις ανάγκες σε παροχές ηλεκτρικού ρεύματος (θέσεις παροχικών καλωδίων, φορτία και διατομές), σε θέσεις ελέγχου (διακόπτες φωτιστικών κ.ά.), θέσεις, διαδρομές και διατομές παροχών ύδρευσης (νερού δικτύου πόλης και ζεστού), θέση, διαδρομή και διατομή σωλήνα απαγωγής αερίων απορροφητήρα και εξαεριστήρα για το μπάνιο (αν απαιτείται). Εκτόνωση θερμών αερίων συμπιεστή ψυγείου, κατάψυξης και φούρνου.

Ποιός θα μας προσδιορίσει τις παραπάνω ανάγκες;

Εμείς. Η μελέτη που θα εκπονήσουμε για σας, μετά την οριστικοποίησή της θα εκδοθεί και σε μορφή Μελέτης Εφαρμογής, που θα περιλαμβάνει όλες τις προηγούμενες πληροφορίες

Πόσο κοστίζει η προηγούμενη Μελέτη Εφαρμογής;

Δεν σας κοστίζει απολύτως τίποτε. Αποτελεί μέρος της εργασίας μας.

Πότε θα μας παραδοθεί η Μελέτη Εφαρμογής;

Η διαδικασία συνεργασίας μας είναι η ακόλουθη:

Οι προτάσεις μας αποτελούν την προκαταρτική φάση.

Όταν συμφωνήσουμε σε μια λύση, υπογράφουμε ένα Συμφωνητικό το οποίο περιλαμβάνει τα σχέδια, τα υλικά, τα εξαρτήματα και γενικά όλα τα στοιχεία, τεχνικά και οικονομικά της συμφωνίας μας.

Μας καταβάλετε μια προκαταβολή.

Εκπονούμε τη Μελέτη Εφαρμογής την οποία σας χορηγούμε.

Ποιός θα επιβλέψει τα συνεργεία αν εγκατέστησαν τα σωστά δίκτυα και στις σωστές θέσεις;

Φυσικά εμείς θα επιβλέψουμε και την ορθή εφαρμογή της Μελέτης Εφαρμογής από τα διάφορα Συνεργεία.

Χρεώνεται η Επίβλεψη της Εφαρμογής της Μελέτης;

Όχι. Αποτελεί μέρος των υποχρεώσεών μας.

Ποιά διαδικασία ακολουθείται κατά την υλοποίηση της παραγγελίας;

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του Συμφωνητικού σας ενημερώνουμε για την ημέρα τοποθέτησης των επίπλων. Τότε:

Αν τα ηλεκτρικά είδη, ή/και τους νεροχύτες ή/και τα διάφορα εξαρτήματα (π.χ. Dispenser) θα τα προμηθευτείτε από εμάς, θα φροντίσουμε να είναι στον χώρο σας την ημέρα τοποθέτησης των επίπλων. Αν τα προμηθευτείτε από άλλον προμηθευτή θα πρέπει εσείς να φροντίσετε να είναι στον χώρο σας την ημέρα της τοποθέτησης των επίπλων.

Τις τοποθετήσεις και εγκαταστάσεις των ηλεκτρικών συσκευών, νεροχυτών και εξαρτημάτων ποιός θα τις κάνει; Και αν όχι εσείς τότε γιατί πρέπει να είναι στον χώρο του έργου την ημέρα της τοποθέτησης των επίπλων;

Τις οπές για τις εστίες (στην περίπτωση που είναι επί πάγκου και όχι ανεξάρτητες μαζί με τον φούρνο), τους νεροχύτες και τα εξαρτήματα θα τις κάνουμε εμείς. Γιαυτό πρέπει να υπάρχουν στον χώρο.

Τις συνδέσεις με τα δίκτυα (ηλεκτρικό, νερό, αποχέτευση, εξαερισμό) θα τις κάνουν οι αντίστοιχοι τεχνίτες (δικά σας συνεργεία).

Αν δεν έχουμε δικά μας συνεργεία για τις συνδέσεις μπορείτε να τις αναλάβετε εσείς;

Μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε εμείς με δικά μας συνεργεία. Θα υπάρξει βέβαια κάποια χρέωση.

Αν χρειαστούν κάποιες μετατροπές της "Τελευταίας Στιγμής" όπως καλύψεις κενών με γυψοσανίδες, βαφές, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές μετατροπές μπορείτε να τις κάνετε εσείς ή πρέπει να αναζητήσουμε άλλα συνεργεία;

Διαθέτουμε συνεργεία όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με την κατοικία και την επαγγελματική στέγη, έτσι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε μετατροπή απαιτηθεί απαλλάσσοντάς σας από το άγχος των πολλών συνεργείων.

Ζητήσατε να εκπονηθεί η Μελέτη Εφαρμογής σχετικά νωρίς. Γιατί;

Πρέπει να προβλεφθούν όσο γίνεται νωρίτερα οι απαιτήσεις του χώρου, ώστε να μην έχουμε αργότερα παρεμβάσεις που εκτός από τον τραυματισμό του χώρου και την ανάγκη αποκατάστασης, ενδέχεται να δημιουργούν και λειτουργικά προβλήματα.

Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι αν ο απορροφητήρας που επιλέξατε έχει διάμετρο εξόδου Φ150χιλ. και ο υδραυλικός τοποθέτησε σωλήνα (μπουρί) Φ120χιλ. τότε πρέπει ή να αντικατασταθεί όλος ο σωλήνας  ή ο απορροφητήρας δεν θα λειτουργεί σωστά και δεν θα απορροφά τα αέρια ειδικά όσα παράγονται από βρασμό.

Είναι τόσο σημαντικό θέμα η διάμετρος και το αναφέρετε;

Φυσικά και ήταν ένα μόνο παράδειγμα. Αν ο κατασκευαστής του απορροφητήρα υπολόγισε μια συγκεκριμένη διατομή για να απάγονται τα αέρια που αναρροφά η συσκευή, τότε οποιαδήποτε μικρότερη διάμετρος εμποδίζει τα αέρα (δεν τα “χωρά”) να απαχθούν.

Σε ποιόν θα απευθυνθούμε σε περίπτωση κάποιου προβλήματος;

Σε μας. Εμείς θα ελέγξουμε το πρόβλημα.

Αν οφείλεται σε αστοχία του υλικού θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του επίπλου. Αν δεν επισκευάζεται το συγκεκριμένο τμήμα θα το αντικαταστήσουμε.

Αν οφείλεται σε κακή χρήση θα σας ενημερώσουμε και μπορούμε να το αποκαταστήσουμε με κάποια δαπάνη.

Αν μετά από κάποιο διάστημα θελήσουμε να τροποποιήσουμε τα έπιπλα, να προσθέσουμε κάποια ή να αλλάξουμε διάταξη ή ακόμα να επισκευάσουμε κάποια, μπορεί να γίνει;

Φυσικά. Θα σας επισκεφθεί τεχνικός μας και θα συζητήσει μαζί σας τις απαιτήσεις σας. Θα σας ενημερώσουμε για την καλύτερη λύση και το κόστος της.

Κοστίζει πολύ η επιδιόρθωση;

Εάν η ζημιά οφείλεται στο υλικό ή σε δική μας κακή κατασκευή, δεν θα σας κοστίσει τίποτε στα πρώτα 10 χρόνια και ισχύει για όλες μας τις εργασίες. Αν οφείλεται σε σας θα σας κοστίσει μόνον “το μεροκάματο” του συνεργείου.

Θα περιλαμβάνει και προδιαγραφές των πάγκων, απαγωγών και άλλων επίπλων;

Όχι. Οι προδιαγραφές και οι άλλες τεχνικές λεπτομέρειες θα εκδοθούν στο τελικό σχέδιο, σε εκείνο δηλαδή στο οποίο θα καταλήξουμε μετά από τις συζητήσεις μας.

Ποιός είναι ο χρόνος παράδοσης;

Εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας και τα υλικά που έχετε επιλέξει. Μια τάξη μεγέθους χρόνου είναι οι 30 ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Περιποίηση Ομογενών Επιφανειών

XΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ των επιφανειών CORIAN®, TRISTONE®, HIMACS®, STARON®


 

Η πείρα έχει δείξει ότι στην ομογενή επιφάνεια (CORIAN®, TRISTONE®, HIMACS®, STARON®)  ενδέχεται να σχηματιστούν κηλίδες αν το νερό είναι “σκληρό” και αφαιθεί να στεγνώσει στον πάγκο. Αυτές οι κηλίδες είναι άσχημες και χαλούν την αισθητική του πάγκου και σε μερικά χρώματα των επιφανειών μπορεί να απαιτούν συχνότερο καθαρισμό για να διατηρηθεί ένα ομοιόμορφο φινίρισμα. Τα πιο σκούρα χρώματα έχουν την τάση να απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή από ό,τι τα πιο ανοικτά χρώματα.

 

Σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την περιποίηση των επιφανειών και των νεροχυτών από ομογενή υλικά.

 

–  Στεγνώστε την επιφάνεια του πάγκου (CORIAN®, TRISTONE®, HIMACS®, STARON®)  μετά από κάθε χρήση. Αν υγρό παραμείνει στην επιφάνεια πιθανόν να εμφανιστεί τελικά ένας επιφανειακός τοπικός λεκές. Ξεπλύνετε την επιφάνεια με σκέτο νερό (δεν απαιτείται απορρυπαντικό˙ αν όμως θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ας είναι ήπιο όπως για παράδειγμα το υγρό πιάτων). Σκουπίστε την επιφάνεια αμέσως μετά τον καθαρισμό της ή τη χρήση κάποιου καθαριστικού. Χρησιμοποιείστε απλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
–  Σκουπίστε τους καθημερινούς λεκέδες με κοινά υλικά οικιακής χρήσης, νερό και σαπούνι ή καθαριστικά με βάση την αμμωνία. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού τζαμιών ή πατωμάτων ή άλλων επιφανειών που καταστρέφουν το φινίρισμα (γυάλισμα). Μην τρίβετε τις επιφάνειες με λειαντικά υλικά όπως τα γυαλόχαρτα. Απομακρύνετε τα υπολείμματα των σκληρών νερών (που έχουν άλατα και δημιουργούν λεκέδες) με αραιά διαλύματα χλωρίνης. Ξεπλύνετε και στεγνώστε την επιφάνεια.

 

–  Αφαιρέστε τις μικρές γρατσουνιές από την επιφάνεια του πάγκου σας με τη χρήση ήπιου λειαντικού, επάνω σε ένα υγρό πανί και ποτέ απευθείας πάνω στην επιφάνεια. Τρίψτε τις μικρές γρατσουνιές ή τα επίμονα κατάλοιπα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Συνιστάται ο καθαρισμός των καθαρότερων περιοχών με σκέτο νερό και καλό στέγνωμα της επιφάνειας. Για πιο έντονες γρατζουνιές δείτε τη διαδικασία απομάκρυνσης στα επόμενα.

 

Πρόληψη των ζημιών Θερμότητας

 

Η ομογενής επιφάνεια είναι ανθεκτική στη θερμοκρασία (και άνω των 100οC), όμως, όπως και για όλα τα υλικά πάγκων, είναι σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί η διάρκεια άμεσης έκθεσης σε πολύ υψηλή θερμότητα. Γιαυτό:

Μην τοποθετείτε πολύ ζεστές (σχεδόν πυρακτωμένες) κατσαρόλες, τηγάνια, κτλ. απευθείας στην επιφάνεια του πάγκου. Χρησιμοποιείτε πάντα επιφάνειες (από το ίδιο υλικό) με αντιπυρικές ράβδους που μπορούμε να σας προσφέρουμε εμείς ή κάποιο άλλο αντιθερμικό μαξιλάρι (π.χ. από μπαμπού) για να τοποθετήσετε πάνω του τα καυτά αντικείμενα.

(Σημείωση: Οι παραπάνω προφυλάξεις αναφέρονται σε άφεση των σκευών από την εστία στην επιφάνεια για μεγάλη διάρκεια, μέχρι να κρυώσουν (δηλαδή μια πολύ μεγάλη ποσότητα θερμότητας να μεταφερθεί από το σκεύος στην επιφάνεια. Έχετε υπόψη σας ότι η βάση των σκευών έχει θερμοκρασία περίπου 200οC).

Αν αφήσετε το σκεύος για λίγα λεπτά στην επιφάνεια δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Πάντως όποια φθορά και του κάνετε μπορούμε να την αποκαταστήσουμε.
Πρόληψη Άλλων Ζημιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ομογενής επιφάνεια μπορεί να επιδιορθωθεί αν υποστεί βλάβη. Πρέπει πάντως να ακολουθήσετε τις επόμενες οδηγίες:

 • Αποφύγετε ισχυρές χημικές ουσίες, όπως αποχρωστικά, καθαριστικά φούρνου κλπ.
 • Αν δημιουργηθεί μια κηλίδα από χημικά, ξεπλύνετε αμέσως την επιφάνεια με νερό ώστε να διαλυθούν και να ξεπλυθούν τα χημικά.
 • Μην κόβετε ψωμί, κρέας και άλλα είδη απευθείας στην επιφάνεια του πάγκου. Χρησιμοποιήστε μια άλλη επιφάνεια από το ίδιο υλικό (είναι πολύ πιο υγιεινή από ένα ξύλο κοπής). Ζητήστε μας μια τέτοια επιφάνεια, είναι πολύ φθηνή και  “αντέχει για μια ζωή”.
 • Το νερό που βράζει από μόνο του δεν θα βλάψει την επιφάνεια ή τον νεροχύτη σας, όμως είναι μια συνιστώμενη πρακτική να τρέχει κρύο νερό από τη βρύση, ενώ ρίχνετε βραστό νερό στο νεροχύτη (π.χ. όταν σουρώνετε τα μακαρόνια). Αυτό βέβαια για να προφυλάξει περισσότερο το δίκτυο της αποχέτευσης από διαστολές και διαρροές παρά τον νεροχύτη.

Απομάκρυνση γρατσουνιών

 

Παρόλο που η διαδικασία που προαναφέρθηκε μπορεί να αφαιρέσει ή να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση των πολύ λεπτών γρατσουνιών, άλλες βαθύτερες γρατσουνιές μπορεί να παραμείνουν. Μπορούν να αφαιρεθούν με τη διαδικασία που περιγράφουμε παρακάτω ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας στείλουμε έναν τεχνίτη μας να αποκαταστήσει τον πάγκο σας, με πολύ μικρή χρέωση.

 

 • Αρχικά καθαρίστε καλά την περιοχή που βρίσκεται η γρατζουνιά. Με την επιφάνεια ακόμη υγρή, ξεκινήστε να τρίβετε με την πιο απαλή πλευρά ενός σφουγγαριού καθαρισμού. Κάνετε απαλό άγγιγμα της επιφάνειας. Πιέζοντας πολύ σκληρά μπορεί να αφήσετε βαθύτερες γρατσουνιές. Τρίψτε πάνω από τη γρατζουνιά ακολουθώντας ευθεία γραμμή κίνησης όπως είναι η ίδια η γρατζουνιά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε το τρίψιμο κάθετο στην προηγούμενη κίνηση. Ξεπλένετε το σφουγγαράκι περιοδικά κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα που το σκληραίνουν. Όταν είστε βέβαιοι ότι όλες οι γρατζουνιές έχουν αφαιρεθεί, καθαρίστε την περιοχή με νερό και στεγνώστε την καλά. Ελέγξτε αν λειασμένη περιοχή ταιριάζει με την υπόλοιπη επιφάνεια (έχει δηλαδή την ίδια γυαλάδα). Δείτε ένα σχετικό video(αν δεν “τρέξει” αυτόματα, επισκεφθείτε τη σελίδα: http://www.youtube.com/watch?v=YvMAOuGCGFA).

 

 • Αν η λειασμένη περιοχή έχει μεν καθαριστεί από τις γρατζουνιές, όμως δεν ταιριάζει απόλυτα με την υπόλοιπη επιφάνεια, πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα πιο μαλακό σφουγγαράκι ή πανάκι. Τρίψτε σε μεγαλύτερη έκταση έτσι ώστε να ταιριάζει πλέον.
  • Αν χρειάζεται συνεχίστε το τρίψιμο χρησιμοποιώντας πανί-κετσέ μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό επίπεδο γυαλάδας.
  • Ξεπλύνετε όλα τα εργαλεία και πανιά που χρησιμοποιήσατε και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα φυλάξετε.
 • Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας.

Μια εναλλακτική λύση είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας για να καθαρίσουμε εμείς τον πάγκο σας. Το κόστος είναι ελάχιστο και το αποτέλεσμα βέβαιο.