Menu

Απαγωγοι Εστιες < back to home

Απαγωγοί Εστίες

 


 Μέρη από τα οποία αποτελούνται οι  Απαγωγοί Εστίες:

 

Τον μεταλλικό σκελετό, το κομοδίνο (ντουλάπι), το πάνελ χειριστηρίων και παροχών, την επιφάνεια εργασίας, τον κλωβό εργασίας, τα δίκτυα παροχών και το σύστημα απαγωγής επιβλαβών αερίων.

 

Περισσότεροι από ένας Απαγωγοί μπορεί να αποτελούν συστοιχία για μεγάλες χημικές διατάξεις.

 

 

Απαγωγοί Εστίες
Σύστημα απαγωγής επιβλαβών αερίων
Ο σκελετός είναι μεταλλικός από σωλήνα μορφής 30Χ30 ή 30Χ60 χιλ. πάχους 1,5 ή 2,5 χιλ. με αφανή ραφή και οριζοντιωτές για την ευθυγράμμισή του. Έχει βαφεί εποξεικά, με τις σύγχρονες μεθόδους προστασίας έναντι της σκουριάς, δηλαδή, έχει υποστεί την προεργασία της βαφής, κινούμενος κάποια χρονικά διαστήματα διαδοχικά σε λουτρά απολάδωσης, αποσκωρίωσης και φωσφάτωσης. Στη συνέχεια έχει βαφεί με ηλεκτροστατική μέθοδο, με πούδρα ματ, σε φούρνο στους 2000C.

Το κομοδίνο που είναι ένα δίφυλλο ή τρίφυλλο ντουλάπι με ένα κινητό ράφι, αναρτάται στον σκελετό με απλό αλλά σταθερό τρόπο, ώστε να αποχωρίζεται εύκολα όταν απαιτείται. Είναι κατασκευασμένο από μελαμίνη. Τα σόκορα των πορτόφυλλων είναι από PVC 3 χιλ. για προστασία από κτυπήματα και υγρά. Οι μεντεσέδες είναι χωνευτοί τύπου dubel. Μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και του ντουλαπιού τοποθετείται το πάνελ χειριστηρίων, ηλεκτρικών παροχών και ελέγχου της εστίαςΥπάρχουν τηλεχειριστήρια για κάθε είδους παροχές (νερού, καυσίμου αερίου, πεπιεσμένου αέρα κ.ά.).

 

 

 

 

 


Το ηλεκτρικό σύστημα περιλαμβάνει τουλάχιστον:

 

  • Αυτόματη γενική ασφάλεια.
  • 2 πρίζες ΣΟΥΚΟΥ στεγανές με καπάκι ασφαλείας, ενδεικτικές λυχνίες και ασφάλειες τήξεως.
  • Αυτόματη γενική ασφάλεια των πριζών.
  • Διακόπτη ΟΝ-OFF.
  • Διακόπτη για το φωτιστικό σώμα.

 

 

H επιφάνεια εργασίας μπορεί να είναι οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας που χρησιμοποιείται και στους πάγκους με αντίστοιχο λεκανάκι 300Χ150 χιλ. ή και μεγάλη λεκάνη. Στην επιφάνεια εργασίας τοποθετούνται οι κρουνοί παροχών. O κλωβός εργασίας έχει πλευρές και οροφή από μελαμίνη 18χιλ. Μπροστά από την πλάτη του απαγωγού υπάρχει μια δεύτερη επιφάνεια που δημιουργεί ένα κανάλι για την απορρόφηση των βαρέων αερίων. Η πλάτη και η εσωτερική επιφάνεια είναι από Symex.

 

 

Απαγωγοί Εστίες
Συσκευή απορρόφησης

Η όψη της εστίας αποτελείται από δυο μέρη: Το επάνω που είναι σταθερό και καλύπτει την οροφή, και από το κάτω τμήμα που είναι ένα κινητό πλαίσιο με κρύσταλλο ασφαλείας triplex. Το πλαίσιο κινείται με σύστημα αντίβαρων, μέσα σε ειδικό κανάλι και σταθεροποιείται σε οποιοδήποτε επιθυμητό ύψος. Στην οροφή υπάρχει το φωτιστικό σώμα το οποίο είναι εκτός της ροής των αερίων και η οπή για την εξαγωγή των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή απορρόφησης έχει σαλίγκαρο πολυπροπυλενίου ή από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μοτέρ είναι εκτός της ροής των αερίων και έχει ικανότητα αναρρόφησης τουλάχιστον 1000 m3/h. Η απορρόφηση γίνεται από τον κλωβό εργασίας και η απελευθέρωση των αερίων στην ελεύθερη ατμόσφαιρα. Υπάρχει δυνατότητα καθαρισμού των αερίων μέσω ειδικών φίλτρων, ανάλογα με τη σύστασή τους.

 

 

 


Απαγωγοί Εστίες | Ασφάλεια


 

 

 

 

Οι Απαγωγοί, εκτός των προδιαγραφών των επιμέρους τμημάτων του π.χ. σωληνώσεων, ξύλων κ.τ.λ., σαν συνολική κατασκευή παρέχει τις ακόλουθες ασφάλειες:

 

  • Τα τζάμια του κινητού πλαισίου είναι securit, triplex με ενδιάμεσο φιλμ συγκράτησης, έτσι ώστε σε περίπτωση έκρηξης να θρυμματίζονται τα τζάμια αλλά να μην εκτοξεύονται τα θρύψαλα.
  • Η επιφάνεια εργασίας είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό το οποίο αποκλείει τη συγκράτηση χημικών ουσιών και την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών.
  • Η συσκευή αναρρόφησης έχει σαλίγκαρο και φτερωτή από αντιστατικό υλικό που δεν επιτρέπει την ανάπτυξη στατικού ηλεκτρισμού, κατά συνέπεια δεν δημιουργούνται σπινθήρες που θα μπορούσαν να αναφλέξουν εύφλεκτους ατμούς.
  • Ο κινητήρας της συσκευής αναρρόφησης βρίσκεται εκτός ροής αερίων. Κατά συνέπεια, δεν διέρχονται εύφλεκτοι ατμοί απ’ αυτόν
  • Προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί αυτόματο ή χειροκίνητο σύστημα πυρασφάλειας. Η αυτόματη πυρανίχνευση γίνεται με οπτικό ανιχνευτή και όχι θερμοδιαφορικό ή ιοντικό που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν ψευδοφωτιές από καύσεις αναλύσεων που πραγματοποιούνται στον κλωβό. Το σύστημα πυρόσβεσης δεν είναι Sprinkler (γιατί απαγορεύεται η χρήση νερού επί χημικών σωμάτων) ούτε Halon του οποίου η παραγωγή έχει απαγορευθεί από αρκετά χρόνια. Το μόνο επιτρεπτό σύστημα πυρόσβεσης είναι διοξειδίου του άνθρακος CO2 ή Inert Oxygen.